söndag 10 maj 2009

Hemkommen från Dalsland

I fredags bar det av till Laxsjöns Camping och en helg fylld av hundträning och en hel del fnitter. Stack direkt efter jobbet så vi var uppe runt fyra, Martina och Taimi mötte upp utanför mitt jobb och så slog vi föje upp. Gunilla startade lite senare och fick ligga bakom en bil med husvagn sista biten döm om hennes/vår förvåning när vi upptäckte att det var Carina som också skulle bo på camping tillsammans med sin familj, samt tävla på lördagen på Bengtsfors BK. Hon var nog lika förvånad med att få en alldeles egen liten hejarklack från klubben ;-).

På lördagen lade vi några korta spår åt hundarna och medans de låg till sig körde vi uppletande på en äng med lite lutning. Alla hundarna gick jättebra men Azzie och Diezel var som små lokomotiv. Azzie stanna de upp en gång och fick en liten påminnelse vad det var vi skulle göra. Spåret gick sen jättebra...... bra drag i linan, stanna till en gång när hon fick vind på Adde men i det hela taget riktigt bra.
Största problemet var att min ena bakdörr fick nåt spel så den gick inte att öppna utifrån men gick i alla fall att öppna den inifrån. Men Therese kan ju tyvärr inte låta bli att pilla på saker och ting som inte fungerar så vad gjorde jag..........petar i barnlåset.....................ni har helt rätt nu går den inte att öppna inifrån heller!!!!!!! SYNTAX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Blir så trött på mig själv.

På lunchen åkte vi tillbaka till camping och grilla lite korv för att sen åka till Bengtsfors Bk och träna lite lydnad. Gick sisådär i stormen ..... blåste som f-n av och till så det var svårt för hundarna att höra när man kom en bit ifrån. Hade även här lagt ett litet spår till Azzie som växlade i terräng äng /skog samt att det var nog en hel del vilt i skogen hade nog gått över nåt stråk precis innan slutet men efter två nej när hon valde att kolla in det alldeles för mkt så spåra hon bra till slutet.
Sen körde vi lite uppletande igen men det blev nog i mesta laget för Azzie första skicket gick jättebra men sen blev det tilt i pallet.

Kvällen gick åt till vin, mat och mkt fnitter. Inga detaljer....

Idag blev det lugnt, la två konkurrens spår tillsammans med Gunilla. Där Adde och Azzie fick ta varannan grej. Funka bra på Azzie och sisådär på Adde. Han kom nog på tillslut att passa på spåret så han fick tag på sina grejer så att han också kunde få belöning... han titta till väldigt på Azzie när hon fick sin andra belöning och efter det så tycker jag att han spåra något bättre.

På vägen hem tog vi en promenad med hundarna på Baldersnäs, nä Ingvar var inte där. Och sen tog vi vägen om håverud och Akvedukten och sen till ett hantverkshus. Fyra våningar högt och jösses vad grejer. Men nu har jag nästan helt landat här hemma och det kommerinte bli många knop resten av denna kvällen. Tur att hunden är lika trött eller tröttare. Komemr nåt knorrande när hon sträcker på sig i bland men annars är hon tyst och sover.

Hej Svejs Grus och Gnejs

1 kommentar:

  1. Härligt att ni fick en bra träning! Själv pysslade vi mest med brutna armar och havererade spårhundar... När barnen sörjt färdigt den spolierade helgen så fick vi till lite kvalitetstid och det är ju inte så illa pinkat i dessa tider :-))
    Kram på dej

    SvaraRadera